"A broa de millo, un pan milenario e orixinario da antiga Gallaecia –hoxe Galicia e norte de Portugal--, foi este mércores destacado polo grupo de comunicación norteamericano CNN como un dos 50 mellores pans do mundo.
O Día Mundial do Pan, a CNN Travel aproveitou para elaborar unha lista
cos 50 mellores pans do mundo, e colocou a broa galega ao lado de pans
como as tortas mexicanas ou a baguete francesa. Un alimento, di, que se
caracteriza polo seu “destacable” millo.
A lista foi elaborada por Jen Rose Smith, que escolleu pans que pasan por un sabor que prevalece na memoria e que transmitan unha sensación de “casa”
a quen os come, nunha “notable amplitude das tradicións alimentares
mundiais”. E engade; “o millo e o trigo sarraceno que son moídos en
pedra, peneirados e amasados nun recipiente de madeira. Só así se obtén a
versión máis tradicional deste saudábel pan de campesiños”, refire a
CNN.
Durante a reportaxe tamén se destaca que este pan forma un “arquipélago
de fragmentos de crosta de fariña que se expande en fendas profundas”.
“Algo que só é obtido por ser cocido en forno de leña”, engade.
A CNN Travel é un portal do grupo CNN que aborda a temática do turismo
internacional, con guías, historias e exhibicións multimedia." (Galicia Confidencial, 17/10/19)
No hay comentarios:
Publicar un comentario